Web Analytics Made Easy - Statcounter

عطیه رزازی گفت: تحقیقات نشان می‌دهد که اگر روزه‌داری به صورت متناوب اتفاق افتد نه تنها عارضه‌ای در افراد سالم ایجاد نمی‌کند بلکه موجب تقویت سیستم ایمنی بدن هم خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عطیه رزازی در گفت‌وگو با صبح قزوین؛ درخصوص آداب غذایی مناسب ماه مبارک رمضان اظهار کرد: به طور کلی در ماه مبارک رمضان باید از الگوی مخصوص غذایی استفاده کنیم؛ به ویژه در این فصل که روزها طولانی‌تر و فاصله بین افطار و سحر کوتاه‌تر است؛ لذا وعده‌ها و موادغذایی مهم باید رعایت شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: باتوجه به کوتاه بودن فاصله افطار تا سحر، باید تغییراتی در سیستم خوراک و وعده‌ها و الگوهای غذایی داده شود لذا اگر برخی تغییرات با نظم و دقت بیشتری رخ دهد اثرات ناخوشایند کمتری خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه هیچکدام از وعده‌های غذایی در ماه مبارک رمضان نباید حذف شود، بیان کرد: توصیه می‌شود ضمن دقت نظر بیشتر روی انتخاب موادغذایی، نیز وعده سحر، افطار و یک شام مختصر حتما مصرف شود تا دریافت هیچکدام از گروه مواد غذایی کم نشود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه تقویت سیستم ایمنی به کیفیت مواد غذایی بستگی دارد نه حجم آن، ادامه داد: در وعده افطار نباید به صرف سیر شدن، افزایش قند خون یا احساس خوشایند از خوردن، اکتفا شود بلکه باید در انتخاب موادغذایی این وعده دقت شود تا بدن دچار کمبود ریزمغذی‌های مفید برای بدن نشود.

رزازی اظهار کرد: اگر فرد حجم زیادی از موادغذایی را دریافت کند اما حاوی ریزمغذی‌های کافی نباشد، ممکن است فرد را به عارضه چاقی مبتلا کرده و از طرفی سیستم ایمنی بدن ضعیف‌تر شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: برخی افراد حجم کمی موادغذایی مصرف می‌کنند اما انتخاب شده و صحیح است و علی رغم اینکه وزن بالایی ندارند اما سیستم ایمنی قوی‌تری خواهند داشت.

وی ابراز کرد: توصیه می‌کنیم افراد ضمن اینکه همه گروه‌های غذایی اعم از گوشت‌ها، میوه و سبزیجات، غلات، حبوبات را مصرف کنند، باید با توجه به شرایط وزنی خود دقت کنند که از مصرف بیش از اندازه یا کمتر از نیاز بدنشان بپرهیزند.

این مقام مسئول در خصوص روزه‌داری در شرایط کرونا ابراز کرد: متاسفانه باتوجه به بحران کرونا برخی فکر می‌کنند که روزه‌داری سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند اما تحقیقات نشان می‌دهد که اگر روزه‌داری به صورت متناوب اتفاق افتد نه تنها عارضه‌ای در افراد سالم ایجاد نمی‌کند بلکه موجب تقویت سیستم ایمنی بدن هم خواهد شد.

مصرف سبزیجات در کنار وعده سحر به حفظ آب مورد نیاز در بدن کمک می‌کند

رزازی ادامه داد: تقویت سیستم ایمنی بدن از راه کاهش پاسخ‌های التهابی زیان‌آور برای بدن در موارد استرس رخ خواهد داد، لذا زمانی که بدن به صورت منظم و حساب شده مانند روزه‌داری طی ساعات مشخصی از روز دریافت موادغذایی نداشته و بدن گرسنه باشد، پاسخ‌های التهابی بدن کم شده و همین امر به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک خواهد کرد.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه در ماه رمضان 20 درصد از کالری مورد نیاز بدن کاهش پیدا می‌کند، گفت: اگر فردی به طور طبیعی به 2 هزار کیلوکالری انرژی نیاز داشته باشد، در ماه رمضان به دلیل کاهش فعالیت‌ها، افزایش ساعت خواب و کاهش فعالیت‌های فیزیکی، 20 درصد کالری بدن کم می شود لذا آن شخص به 1600 کیلوکالری نیاز دارد.

وی ادامه داد: این باور که در ماه رمضان باید بیشتر بخوریم که دچار ضعف یا گرسنگی نشویم، باور درستی نیست چراکه باتوجه به کاهش نیاز بدن، دریافت نیز کاهش می‌یابد و مشکلی در بدن ایجاد نخواهد شد.

این مقام مسئول در مورد ویژگی‌ها و خصوصیات یک وعده غذایی در ماه رمضان گفت: وعده سحر باید مشابه وعده نهار در نظر گرفته شود، یعنی از موادغذایی غلات مانند نان و برنج سبوس‌دار و یک وعده پروتئینی مثل انواع گوشت‌ها، تخم مرغ و حبوبات و در کنار آن حتما از فیبرها و سبزیجات مثل انواع سالاد، سبزی خوردن یا سبزیجات پخته شده استفاده شود.

رزازی بیان کرد: مصرف سبزیجات در کنار وعده سحر به حفظ آب مورد نیاز در بدن کمک می‌کند چراکه با مصرف آب زیادی در وعده سحر، بعد از یک یا 2 ساعت از طریق کلیه‌ها دفع می‌شود اما موادغذایی آبدار که فیبر بیشتری دارند، آب را بیشتر در بدن حفظ می‌کنند.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: مصرف انواع کاهو که بیش از 95 درصد آن را آب تشکیل می‌دهد یا سبزیجاتی مثل کرفس و سبزی خوردن که ویژگی‌های نگهداری آب را در بدن دارند، توصیه می‌شود چراکه علاوه بر حفظ آب مورد نیاز بدن می‌تواند در رفع یبوست که یکی از شکایت‌های شایع در ماه رمضان است؛ موثر باشد.

وی بیان کرد: برای اینکه بعد از وعده سحر تشنه نشویم باید از مصرف غذاهای کباب یا سرخ شده خودداری کنیم چراکه این گروه موادغذایی به دلیل چربی زیاد عطش و تشنگی را بیشتر خواهند کرد؛ لذا اگر غذا به صورت آب‌پز مانند انواع خورشت‌های سنتی استفاده شود به مراتب جلوی عطش و تشنگی را بیشتر خواهد گرفت.

هیچکدام از وعده‌های غذایی افطار تا سحر نباید حذف شود

این مقام مسئول اذعان کرد: توصیه می‌شود در وعده سحر از مواد غذایی شیرین مانند زولبیابامیه، شیرینی‌ها، شکلات‌ها یا ترکیباتی مثل فرنی و شعله زرد که قند ساده دارند، استفاده نشود چراکه نه تنها مصرف این گروه از موادغذایی عطش را زیاد می‌کند بلکه با مصرف این گروه از موادغذایی شیرین؛ انسولین بدن تحریک شده و قند خون افت پیدا می‌کند. در نتیجه فرد بعد از یک یا دو ساعت دچار ضعف و بیحالی و حتی خواب آلودگی خواهد شد.

رزازی اضافه کرد: اگر فردی تمایل داشته باشد از مواد غذایی شیرین ساده مثل انواع خرما، کشمش، شربت‌های سنتی(شربت شیره) استفاده کند، بهتر است آن را به وعده بعد از افطار موکول کند تا کمتر دچار افت قند شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه ویژگی‌های وعده غذایی در افطار تقریبا مانند صبحانه است، توضیح داد: در وعده افطار بعد از چند ساعت روزه‌داری معده نباید با حجم زیادی از غذا مواجه شود، بنابراین بهتر است معمولا با موادغذایی گرم و مایعات گرم یا چای کمرنگ یا شیر گرم که سبک هستند، افطار را آغاز کرد.

وی با بیان اینکه مصرف انواع غلات مانند نان در وعده افطار گنجانده شود، تشریح کرد: نان و پنیر و گردو، سبزی خوردن، تخم مرغ آب‌پز غذاهای مناسبی برای افطار هستند.

این مقام مسئول ضمن تاکید بر عدم حذف هیچکدام از وعده‌های غذایی ادامه داد: وعده شام را نباید به ساعت‌های پایانی شب موکول کرد چراکه بلافاصله بعد از آن در زمان خواب؛ ترش‌کردگی، رفلاکس و ورم معده و مشکلات گوارشی تشدید خواهند شد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: توصیه می‌شود حدود یک ساعت بعد از صرف وعده افطار؛ شام سبکی مانند یک کاسه سوپ، آش حاوی حبوبات کم و خوراک های آب‌پز سبزیجات و گوشت‌ها صرف شود تا معده برای ساعات پایانی شب سبک بوده و بتواند استراحت کند.

رزازی در پایان گفت: استفاده از غذاهای سبک در وعده افطار و شام موجب هضم راحت‌تر غذا می‌شود و از طرفی فرصتی را ایجاد می‌کند که ما بعد از افطار تا پایان شب از میان وعده‌های سالمی مثل انواع میوه‌ها و شیر کم چرب یا آجیل‌های بی‌نمک یا خام، گردو، پسته و بادام استفاده کنیم تا ریزمغذی‌های مورد نیاز بدن را جبران کنیم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: تقویت سیستم ایمنی بدن مقام مسئول وعده افطار ماه رمضان توصیه می شود مواد غذایی مورد نیاز روزه داری مثل انواع نیاز بدن وعده سحر خواهد شد وعده ها بدن کم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۷۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نمک خوراکی، یک ماده شیمیایی متبلور، شورمزه و بدون بو است که اغلب از کلرید سدیم تشکیل شده است؛ سدیم موجود در نمک، به عنوان کاتیون اصلی خارج سلولی، نقشی اساسی در حفظ تعادل اسید و باز، تنظیم حجم پلاسما، انتقال پیام های عصبی و کارکرد مناسب عصبی عضلانی بدن دارد.

بیشتر بخوانید: مصرف زیاد نمک ۴ عارضه خطرناک دارد

کل نمک مصرفی روزانه افراد (شامل نمک آشکار و پنهان) می بایست کمتر از پنج گرم باشد و به دلیل فقر شدید ید در آب و خاک کشور ما و همچنین وجود ناخالصی های فراوان، از جمله فلزات سنگین در منابع نمک، همان میزان اندک مصرفی روزانه نیز باید از نوع یددار و تصفیه شده باشد؛ اما میزان مصرف نمک در کشور ما ۲ تا ۳ برابر مقدار مجاز برآورد شده است.

بر اساس نتایج تحقیقات و بررسی های علمی انجام شده، دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات زیانبار دیگری نظیر افزایش احتمال بروز سکته قلبی، سرطان معده و آسم را نیز به همراه دارد؛ همچنین مصرف زیاد نمک سبب جدا شدن کلسیم از استخوان ها و دفع آن از ادرار می شود و از همین رو زمینه ساز بروز پوکی استخوان می شود؛ بنابراین برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک باید کاهش یابد.

در حال حاضر برخی از تولیدکنندگان، اقدام به تهیه نمک های کم سدیم کرده اند که در آنها، بخشی از کلرید سدیم با کلرید پتاسیم جایگزین شده است؛ اگر چه اینگونه نمک ها برای برخی افراد و بیماران از جمله مبتلایان به فشار خون بالا مناسب است، اما هرگز نمی توان مصرف آنها را برای عموم جامعه توصیه کرد، چرا که استفاده از این نوع نمک برای برخی بیماران، از جمله مبتلایان به بیماری مزمن کلیه که رژیم غذایی آنها باید محدود از پتاسیم باشد، بسیار زیانبار است.

همچنین باید به این نکته توجه کرد، که تنظیم تعادل پتاسیم یکی از وظایف اصلی کلیه است و در بیماران کلیوی، امکان دفع پتاسیم اضافی خون به طور کامل فراهم نیست، بنابراین مصرف منابع پتاسیم از جمله نمک های حاوی کلرید پتاسیم، برای این بیماران مناسب نیست.

توصیه می شود برای جلوگیری از خطرات احتمالی مصرف نمک های پتاسیم، مصرف آن تحت نظر پزشک و تهیه آن از طریق داروخانه ها انجام شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229138 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • هشدار اپل به آیفون‌داران: مراقب آتش‌ گرفتن گوشی خود باشید!
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • احساس غرور بیش از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق
  • کشف ۹۰۰ کیلوگرم موادغذایی فاسد در آبادان
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند