Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@00:56:59 GMT

برنامه غذایی مناسب در ماه مبارک رمضان

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۴۴۶۶۴

برنامه غذایی مناسب در ماه مبارک رمضان

داشتن یک برنامه غذایی مناسب،متعادل و متنوع در ماه مبارک رمضان کمک شایانی به‌سلامتی بدن می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیر افلاک اگر در ماه مبارک رمضان از یک برنامه غذایی مناسب،متعادل و درواقع متنوع استفاده کنیم در کنار بهره‌برداری‌های معنوی از این ماه مبارک می‌توانیم کمک شایانی هم به‌سلامت جسممان داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

با توجه به این‌که روزه‌داران عزیز زمانی حدود 16ساعت از خوردن و آشامیدن امساک می‌کنند توصیه‌هایی  به نظر می‌رسد تا عزیزان در طول این 16 ساعت کمتر احساس ضعف، خستگی،گرسنگی و تشنگی داشته باشند.

 

تمامی روزداران اعم از روزه داران اولی، ورزشکاران، زنان و مردان حتما وعده سحری را به طور کامل بخورند؛ زیرا  بدن ۱۶ تا ۱۷ ساعت آب و غذا دریافت نمی‌کند باعث افت شدید قند خون می شود.

 

وعده افطاری باید به‌گونه‌ای باشد که هم حس کاهش شدید قند خون سرکوب شود و هم خشکی و کم‌آبی بدن تا حدودی جبران شود و دستگاه گوارش برای دریافت مواد غذایی آمادگی پیدا کند.  

 

بهترین مواد غذایی که که می‌تواند کاهش قند خون را به‌تدریج جبران کند و به‌آرامی به حالت نرمال برگرداند قندهای طبیعی است برای یک افطاری کامل پیشنهاد می‌شود  قندهای طبیعی مانند خرما، کشمش و انجیرخشک استفاده شود، مواد قندی به تدریج قند خون بدن را بالا برده و تعادل قند خون را در بدن برهم نمی‌زنند.

 

 

 در کنار این مواد قندی بهتر است از یک لیوان شیر کم‌چرب گرم یا یک لیوان آب جوش و یا یک استکان چای کم‌رنگ گرم ، یک نوشیدنی ولرم، یک‌کاسه فرنی کم شیرین ، سوپ یا چند لقمه نان ، پنیر و گردو  و یا نان، پنیر و سبزی صرف شود تا دستگاه گوارش آمادگی لازم برای دریافت یک وعده غذایی کامل را پیدا کند.

 

افطار کردن با نوشیدنی‌های خیلی سرد و آب یخ مضر است؛ روزه داران از آب یخ و نوشیدنی‌های خیلی سرد در هیچ شرایطی برای باز کردن افطار خود استفاده نکنند زیرا موجب فشار شدید به دستگاه گوارش شده و سر دردهای شدید را در پی دارد چرا که حرارت بدن و دمای آب یکسان نیست و مقدار زیادی از آب به صورت عرق دفع شده و این عدم تعادل بین درجه حرارت بدن با آب یخ موجب بروز این عارضه می‌شود.

 

نکته قابل‌توجه دیگر این‌که اگر روزه‌دار جزء روزه اولی‌ها نیست ترجیحاً بهتر است بین افطار و شام یک‌فاصله نیم‌ساعته وجود داشته باشد تا از پرخوری و زیاده‌روی  بی‌رویه جلوگیری شود.

 

در وعده شام حتماً سفارش می‌شود که از همه گروه‌های  اصلی غذایی مثل گروه نان و غلات استفاده شود که این ممکن است به شکل برنج ،ماکارونی و یا نان‌های سبوس‌دار مثل سنگک  و بربری باشد.

 

 

در کنار آن می‌توان از  مواد پروتئینی کم‌چرب که قاعدتاً که پخته‌شده ،آب پز شده و یا  کباب شده هستند مثل مرغ، ماهی و گوشت قرمز بدون چربی استفاده شود.

 

از خوردن غذاهای پرچرب و سرخ‌کرده به‌شدت پرهیز شود چون هم هضم آن سنگین هست و هم  آب زیادی می‌طلبد که متابولیزه شوند و درنتیجه تشنگی  را به دنبال دارند.

 

در کنارغذای شام حتماً یک‌کاسه سالاد بدون سس یا این‌یک سبزی‌خوردن  در کنارغذا میل شود که هم فیبر مناسب  را به بدن می‌رساند از و بروز یبوست در ماه مبارک رمضان جلوگیری  می‌کند و همچنین به دلیل این‌که انواع سبزی‌ها سرشار از آب هستند بخشی از آب بدن را هم تأمین می‌کنند.

 

جهت جلوگیری از بروز افت قند خون شدید روزه داران باید کمی زود‌تر از خواب بیدار شوند تا فرصت کافی برای خوردن سحری داشته باشد.

 

 

یک سحری مناسب می‌تواند مشابه یک ناهار ساده و یا یک صبحانه کامل باشد،در هنگام سحر از خوردن غذاهای پرچرب و سرخ کردنی پر ادویه، شوری‌ها و ترشیجات جدا خوداری شود زیرا باعث عطش و تشنگی شدید در طول روز خواهد شد.

 

روزه داران حتما از غلات، حبوبات، سبزی‌های تازه و میوه‌های مختلف بعد از افطار استفاده کنند.

 

یکی از راه‌کارهای مهم پیشگیری از عطش شدید خوردن سبزی‌ها و میوه‌های آبدار مانند هندوانه است؛ بخش عظیمی از آب مورد نیاز بدن در طول روز از طریق تناول میوه های آبدارتأمین می شود.

 

از نوشیدنی‌هایی مانند قهوه و چای پر رنگ خودداری شود چرا که این نوشیدنی‌ها باعث می‌شود در‌‌ همان ساعات اولیه روز بخشی از عظیمی از آب بدن به صورت ادرار دفع شده و باعث تشنگی در طول روز شود.

 

در طی یک تا دو ساعت اولیه مایعات مصرف شده تقریبا کامل دفع می‌شود، از هنگام افطار تا سحر به صورت متناوب حدود ۸ تا ۱۰ لیوان مایعات مصرف شود تا به تدریج جذب بدن شود.

 

 

با توجه به طولانی بودن ساعات روزه‌داری توصیه می‌شود از وعده افطار تا وعده سحری به‌تدریج هر نیم ساعت یک‌بار آب مصرف شود و بهترین نوشیدنی که توصیه می‌شود آب آشامیدنی سالم است و درکنارآن آب‌میوه‌های خانگی و کسانی هم که عادت به خوردن چای دارند از چای کم‌رنگ  استفاده کنند و همراه با چای از خرما،شمش و یا انجیر خشک تناول کنند.

 

ازخوردن یکجای مایعات هنگام سحر پرهیز شود، خوردن یک جای مایعات باعث پرشدن حجم معده و عدم مصرف مواد غذایی مورد نیاز می‌شود.

 

خوردن سوپ‌ها و آش‌های رقیق نیز توصیه می‌شود زیرا نیاز روزه داران را به مواد غذایی و بخشی از آب بدن را تأمین می‌کند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۴۴۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی

تحقیقات نشان می‌دهد مردانی که رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل دارند، در مقایسه با مردانی که کمترین میزان سبزیجات را در برنامه غذایی خود مصرف می‌کنند، ۵۲ درصد کمتر در معرض خطر پیشرفت سرطان قرار دارند و خطر عود بیماری ۵۳ درصد در آن‌ها کمتر است.

به گزارش خبرآنلاین، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رعایت یک رژیم غذایی گیاهی سالم (پس از تشخیص سرطان پروستات) در افراد می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت یا عود بیماری کمک کند.

به گفته ویویان لیو، محقق ارشد این مطالعه، تغییر روند معمول سرطان پروستات به درجه‌ی پیشرفته آن، یکی از نگرانی‌های اساسی در میان بیماران مبتلا، خانواده و پزشکان آن‌ها است.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند.

لیو می‌گوید: «یافته‌های جدید پیرامون رعایت رژیم غذایی گیاهی با هدف بهبود سرطان پروستات و پیشگیری از پیشرفت آن، به حفظ سلامت و کاهش عوارض شایع‌ترین سرطانی که مردان با آن مواجه هستند، کمک می‌کند. عمل به این دستورالعمل غذایی، علاوه بر داشتن دیگر فوایدی که برای سلامتی دارد، در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری‌های مزمن نیز مؤثر است.»

همچین میوه‌ها و سبزیجات موجود در یک رژیم غذایی گیاهی، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و عناصر ضد التهابی و فیبر رژیمی هستند که کنترل گلوکز را بهبود می‌بخشد و التهاب را کاهش می‌دهد.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند. گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و گوسفند) سرطان پروستات را به سمت تهاجمی شدن سوق می‌دهند. علاوه بر این، رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی ممکن است مقاومت به انسولین را نیز افزایش دهند.

داده‌های مورداستفاده در این مطالعه، حاصل جمع‌آوری اطلاعات پزشکی بیش از ۲۰۰۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات است. طی یک بازه زمانی هفت‌ساله، محققان دریافتند آقایانی که در برنامه غذایی خود، بیشترین مقدار سبزیجات و میوه‌ها را گنجانده‌اند، در مقایسه با مردانی که کمترین مقدار سبزیجات را مصرف کرده‌اند، خطر پیشرفت و عود کمترِ بیماری را دارند.

گفتنی است که متغیرهایی، چون سن افراد، شدت سرطان، استعمال دخانیات و ... بر نتایج تجزیه و تحلیلِ ارتباط میان رژیم غذایی گیاهی و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات تأثیری نداشتند.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، علاوه بر اینکه در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند، دارای فواید متعددی از جمله کاهش دیابت، کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و کمتر شدن نرخ مرگ و میر هستند. افزون بر این، شواهد بیولوژیکی نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری، سالم‌تر هستند و می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

دکتر آنتونی دامیکو، رئیس بخش انکولوژی تشعشعات ادراری تناسلی در مؤسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون، در همین راستا می‌گوید که اگرچه یافته‌های فوق امیدوارکننده هستند، اما نمی‌توانند ثابت کنند که رژیم غذایی گیاهی باعث بهبود نتایج سرطان پروستات می‌شود؛ فقط ارتباطی بین این دو وجود دارد. او می‌گوید: «توصیه من این است که افراد پیرو یک سبک زندگی سالم باشند تا از انواع بیماری‌ها دور باشند؛ ورزش کنند، سیگار نکشند، غذا‌های سالم و مفید مصرف کنند و استرس خود را کنترل کنند. سبک زندگی سالم به طور کلی خطر عود و پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهد.»

دیگر خبرها

  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • بیش از یک تُن مواد غذایی غیربهداشتی کشف و جمع‌آوری شد
  • بیش از یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران نابود شد
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • بررسی علت ترک خوردن سیمان سفید و پودر سنگ چیست؟
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند