Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با توجه به الگوی غلط غذایی و مصرف بیش از حد غذا بین افطار تا سحری بیش از 40 درصد مردم در ماه رمضان چاق‌تر می‌شوند. مجید حاجی فرجی افزود: الگوی غلط غذایی ایرانیان که در آ‌ن مصرف بیش از آن حد مواد غذایی پرچرب، پر کالری و شیرین وجود دارد، باعث شده که بیش از 70 درصد مردم در گروه سنی 18 تا 65 سال دچار چاقی یا اضافه وزن باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش نامه نیوز ، وی گفت: آمارها در تحقیقات مختلف نشان داده است که در ایران و منطقه خاورمیانه که مردم در ماه رمضان روزه می‌گیرند، بسیاری از افراد بعد از یک ماه روزه داری به جای اینکه کاهش وزن داشته باشند، دچار اضافه وزن می‌شوند. با توجه به اینکه تعداد وعده های غذایی در ماه رمضان کم می‌شود، حجم کمتری مواد غذایی مصرف می‌شود، آب بدن کم می‌شود و افراد فرصت کمتری برای ریزه‌خواری دارند، انتظار این است که اغلب مردم کاهش وزن پیدا کنند اما مشاهده می‌کنیم که درصد قابل توجهی از مردم که حداقل 40 درصد برآورد می‌شود، وزنشان در طول ماه مبارک رمضان افزایش پیدا می‌کند.

وی گفت: دلیل این مسئله این است که توصیه‌های تغذیه‌ای ماه مبارک رمضان جدی گرفته نمی‌شود و در همان فاصله بین افطار تا سحر، بیشترین حجم غذا در زمان کوتاهی مصرف می‌شود که اضافه وزن و مشکلات گوارشی را ایجاد می‌کند. فاصله بین افطار و سحری کوتاه است اما سفره‌های رنگین افطار و شام و سحری را در این ماه شاهد هستیم به خصوص اینکه برخی مواد غذایی پر چرب مانند زولبیا و بامیه و غداهای پر چرب، پروتئینی و غذاهای ترکیبی در این ماه بیشتر مصرف می‌شود.

استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: مصرف مواد غذایی پرچرب، حاوی اسیدهای چرب و مواد پرکالری، پرنمک و خوش نمک که باعث اشتهای بیشتر و مصرف غذای بیشتر می‌شود و همزمان کاهش مصرف میوه و سبزی که معمولا در ماه مبارک رمضان به خاطر فرصت کوتاه غذا خوردن مظلوم واقع می‌شوند، باعث افزایش وزن درصد بالایی از مردم در این ماه می‌شود.

وی گفت: به طور کلی آمار تغییر وزن افراد در ماه رمضان بسیار پراکنده و متفاوت است و شهر به شهر و منطقه به منطقه با توجه به الگوی غذایی متفاوت است اما تحقیقات نشان داده است که به طور کلی بیش از 40 درصد مردم در ایران در ماه مبارک رمضان به جای کاهش وزن، دچار افزایش وزن یا تداوم افزایش وزن می‌شوند. البته حدود نیمی از افراد نیز در این ماه بین یک تا 5 کیلو وزن کم می کنند. در مورد افرادی که در ماه مبارک رمضان به علت روزه‌داری دچار کاهش وزن شده‌اند نیز تحقیقات نشان داده است که خیلی زود به علت افزایش وعده‌ و حجم مصرف غذا و افزایش ریزه‌خواری و مصرف تنقلات خیلی زود به وزن قبل از ماه مبارک رمضان بر می‌گردند.

وی گفت: تحقیقات نشان داده، برای اغلب افرادی که استعداد چاقی دارند، روند بازگشت وزن به وزن قبل از ماه رمضان و افزایش وزن به طور طبیعی و بین یک تا حداکثر 6 ماه اتفاق می‌افتد.

عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه ایران افزود: راهکار جلوگیری از این عارضه این است که رفتار صحیح غذایی و سبک زندگی سالم را رعایت کنیم. برای این کار باید روند بازگشت به وعده های غذایی معمول را بعد از ماه رمضان آرام آرام طی کنیم و تا 15روز بعد از ماه مبارک رمضان خیلی آرام وعده های غذایی را افزایش دهیم و نباید فواصل وعده‌های غذایی یکباره کم نکنیم.

وی گفت: همچنین بعد از ماه رمضان نیز باید حجم هر وعده غذایی را کم نگه داریم و در فواصل وعده‌های غذایی بیش از دو میان وعده نداشته باشیم و در میان وعده‌ها هم به جای مواد شور و شیرین و پر چرب از میوه و سبزیچات استفاده کنیم. در واقع بعد از ماه مبارک رمضان آرام آرام به سمت پنج وعده عذایی برویم،نه اینکه یک دفعه به الگوی غذایی قبلی برگردیم و البته همزمان تحرک و ورزش هم داشته باشیم.

حاچی فرجی افزود:‌ آمارها در تحقیقات مختلف نشان داده است که بیش از 70 نا 80 درصد افراد بعد از حدود روزه داری در ماه رمضان یا یک دوره رژیم غذایی لاغری در مدت یک ماه تا حداکثر 6ماه به وزن قبلی بر می‌گردند و دچار اضافه وزن می‌شوند.

منبع: نامه نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namehnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نامه نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۲۶۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض پرخوری قبل خواب و بیماری های آن

خواه آخرین وعده غذایی خود را آخر شب بخورید و یا تا لحظه خواب در حال رفت و آمد به سمت یخچال باشید، این پرخوری های آخر شب ممکن است به چیزی بیش از سنگینی معده در طول زمان منجر شود. تحقیقات نشان می دهد که غذاخوردن قبل از خواب می تواند عوارض جانبی بی شماری بر همه چیز از جمله وزن و عملکرد شما در محل کار داشته باشد.

چربی کمتری می سوزانید

به گزارش نمناک، اگر می خواهید وزن خود را کاهش دهید، ممکن است بخواهید قبل از خواب میان وعده های سبک بخورید اما مطالعات در یک گروه 6 نفره بالای 50 سال نشان می دهد؛ کسانی که یک وعده غذایی قبل از خواب می خورند چربی کمتری در مقایسه با کسانی که وعده غذایی خود را چند ساعت زودتر می خوردند، می سوزانند، علارقم اینکه میزان مصرف کالری و فعالیت بدنی هر دو گروه برابر است.

دچار وزن اضافه میشوید

اگر نمی توانید وزن خود را کاهش دهید، شام خود را زودتر بخورید. افرادی که شام خود را به جای ساعت 6، ساعت 10 می خورند، به احتمال زیاد به مشکلات عدم تحمل گلوکز و کاهش اکسیداسیون چربی دچار می شوند. پرخوری قبل از خواب خطر چاقی و سندرم متابولیک را افزایش می دهد.

احتمال ابتلا به سندرم متابولیک در شما بالا میرود

سندرم متابولیک باعث افزایش چربی دور شکم، فشار خون، قند خون، کلسترول، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری قلبی و سکته مغزی می شود.

مطالعه ای بر روی گروهی از بزرگسالان بین 40 تا 54 سال نشان داد زنانی که قبل از خواب شام می خورند، بیشتر دچار سندرم متابولیک می شوند. همچنین این آزمایش نشان داد که زنان و مردانی که قبل از خواب پرخوری می کنند سطح تری گلیسیرید و کلسترول آن ها بالاتر از حد طبیعی است.

دچار اختلال خواب خواهید شد

وعده های غذایی آخر شب و خستگی صبحگاهی بیش از آن چه که شما فکر کنید به یکدیگر پیوند خورده اند. مطالعه ای بر روی 52 نفر نشان داد افرادی که قبل از خواب پرخوری می کنند در مقایسه با کسانی که چند ساعت قبل از خواب شام خود را می خورند، بیشتر از اختلال خواب رنج می برند و کم تر می خوابند.

عملکرد شما ضعیف می شود

پر خوری قبل از خواب فقط روی وزن شما تاثیر نمی گذارد. افرادی که شب قبل از خواب غذای ناسالم می خورند، بیشتر دچار مشکلات جسمی از جمله سر درد و اسهال در روز بعد می شوند و در نتیجه عملکرد پایین تری در محل کار خود دارند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • بیش از یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران نابود شد
  • احساس غرور بیش از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق
  • بیش از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند/ تغییر نام جزیره ابوموسی
  • بیش‌ از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند
  • عوارض پرخوری قبل خواب و بیماری های آن
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند